vineri, 8 iulie 2016

Avem autobuze electrice la Galati

Te-am facut sa dai click pe link?

Stai linistit, glumeam, nu va fi nici un autobuz electric la Galati. Hahaha! Era vorba de Cluj.

Clujul tocmai a achizitionat 10 autobuze electrice pentru care s-au platit 7,3 milioane Euro. Contributia autoritatilor locale a fost de 5 milioane Lei, adica putin peste ultima subventie pe care Consiliul Local Galati a acordat-o Transurb, iar restul banilor reprezinta o finantare nerambursabila de la Guvernul elvetian.

Acum nu mai mult de un an, finantarea era castigata iar acest lucru era promovat de catre TVR Cluj.



Acestea au fost achizitionate saptamana trecuta, conform unui reportaj Digi24 pe care il puteti vedea accesand linkul de mai jos. Autobuzele electrice sunt foarte economice, exploatarea lor reprezentand pana la de patru ori mai putin decat un autobuz diesel.

Intre timp, la Galati, schimbam geamurile la autobuze vechi de 20 de ani pentru ca nu au fost cumparate cu tot cu aer conditionat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentariul adaugat. Foarte constructiv!

Despre blog

Imagineaza-ti ca faci ca un cocktail cu gust de administratie, urbanism, societate civila din Galati, ONG-uri, putina politica si antreprenoriat. Se amesteca totul cu poze cu labradori, DIY si se adauga cugetari adanci. Se presara foarte putina politica internationala si nu foarte multa economie, cat sa nu fie prea iute. Se bea doar seara, nu se amesteca decat eventual cu bere, si doar in locul special amenajat pentru conversatii inteligente.