miercuri, 6 iulie 2016

Ieri ai platit 30 lei la Calorgal si Transurb

FOTO: jurnalul.ro
Ieri a avut loc cea de-a doua sedinta (extraordinara) de Consiliu Local din acest mandat. Haideti sa vedem despre ce au discutat alesii:

1. Despre functii

Primul lucru a fost sa discute despre ce consilieri fac parte din ce comisii. S-a stabilit componenta, nu stiu daca si presedintii. Probabil ca asta se va negocia ulterior.

Nu se stie cum a votat nici puterea (PSD, UNPR, ALDE) si nici opozitia (PNL, PMP, Independentul). Asteptam publicarea, pe site-ul Primariei, a procesului verbal al sedintei. Asta daca nu cumva s-a votat secret, iar atunci nu vom afla niciodata.

2. Despre bani pentru apa calda

Cel de-al doilea punct de pe ordinea de zi a fost propunerea puterii de alocare a sumei de 3,7 milioane lei din Bugetul Local (sunt curios care este temeiul juridic pentru aceasta realocare bugetara sau daca aceasta suma a fost deja prevazuta in buget inca de anul trecut ...) pentru plata pierderilor din sistemul de alimentare cu apa calda.

Cine si cum a votat?

PUTEREA: evident, PRO, doar ei au propus.
OPOZITIA: intreaga opozitie prezenta in sala a votat ... PRO. Consilierii PNL au fost de acord ca acesti bani sa se indrepte spre acoperirea unor pierderi aparute pe perioada mandatului trecut. Un partid de dreapta si o garnitura nou-nouta de consilieri, fara sa cunoasca exact cauzele care au dus la falimentarea sistemului, au luat 15 lei de la fiecare cetatean al Galatiului si au achitat factura incompetentei celor care au adus sistemul de termoficare in starea actuala. ... si asta fara sa ii oblige nimeni ...

3. Despre bani pentru transportul in comun

In continuare, Consiliul Local a decis ca, in ciuda faptului ca Transurb ar trebui sa fie o companie profitabila, detinand in acelasi timp si pozitie de monopol pe transportul local in comun, sa acorde o noua subventie de 4 milioane lei.

Cine cum a votat?

PUTEREA: evident PRO, in calitate de initiatori.
OPOZITIA: V-ati gandi ca opozitia a facut ceea ce ii sta bine sa faca unei opozitii: sa se opuna, sa voteze, argumentat, CONTRA. Ei bine, nu. Consilierii PNL au votat, si de aceasta data, PRO. Au fost de acord, ca liberali, ca o companie ce detine monopol are voie sa fie si neprofitabila, iar pierderile trebuie sa fie platite ... ati ghicit ... tot de voi. Inca 16 lei de la fiecare cetatean pentru achitarea facturii unui management in pierdere. Bravo!

4. Despre inca niste functii

S-a propus un fel de caiet de sarcini cu privire la profilul viitorului ocupant al postului de City Manager. Nu se stie cum s-a votat ... probabil PRO pe toata linia.

Concluzie: Desi ma revendic un om de dreapta, cu convingeri liberale si progresiste, observ cu tristete faptul ca, la Galati, PNL tocmai a fost de acord ca establishmentul rezultat in urma alegerilor sa confiste cate aprox. 30 de lei de la fiecare cetatean si sa plateasca astfel pierderile si incompetenta vechilor administratii.

Concluzie interogativa: Ma intreb daca nu cumva situatia e si mai trista decat atat. Daca nu cumva  lipsa unui atasament fata de ideologie i-a facut pe liberali sa voteze astfel ??? - poate ceva mai putin: tocmai o negociere subterana pe functii de presedinti de comisii sau chiar si mai putin: pe componenta lor.

Pai cu asa o opozitie, sa tot fii Primar!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentariul adaugat. Foarte constructiv!

Despre blog

Imagineaza-ti ca faci ca un cocktail cu gust de administratie, urbanism, societate civila din Galati, ONG-uri, putina politica si antreprenoriat. Se amesteca totul cu poze cu labradori, DIY si se adauga cugetari adanci. Se presara foarte putina politica internationala si nu foarte multa economie, cat sa nu fie prea iute. Se bea doar seara, nu se amesteca decat eventual cu bere, si doar in locul special amenajat pentru conversatii inteligente.