marți, 1 septembrie 2015

Festivalul George Enescu la Galati

Tineti minte postarea mea anterioara, despre viata culturala din Galati? Ei bine, festivalul George Enescu, unul dintre cele mai importante festivaluri de muzica simfonica din lume, este transmis live, in fiecare zi, accesand adresa enescufestival.ro

Ar fi fost o oportunitate extraordinara ca Teatrul Muzical Nae Leonard, Teatrul Dramatic Fani Tardini si Primaria Galati, sa organizeze seri de spectacole. Daca as fi avut un cuvant de spus, as fi organizat in Gradina Publica seri pentru persoane in varsta, cu intrare gratuita, pe Faleza Dunarii as fi montat 3 - 4 ecrane acolo unde este amfiteatrul natural si cele doua chioscuri, pentru a se aseza tinerii care au iesit la plimbare. La Teatrul Muzical as fi invitat, contra cost, oamenii de afaceri din Galati, pentru a privi spectacolul, iar la Teatrul Dramatic as fi organizat vizionare live pentru publicul larg.

M-as fi orientat si catre elevi si studenti. As fi semnat parteneriate inclusiv cu localurile din Galati pentru ca acestea sa transmita acest eveniment, in aceste trei saptamani, eveniment la care isi cumpara bilete spectatori ce vin din Paris, din NewYork sau din Sidney. As fi organizat ceva si la (s)Mall, si la Pationoar. Nu ar fi existat coltisor din Galati in care sa nu rasune muzica clasica.

In Galati ar fi fost o atmosfera de sarbatoare, la inceput de toamna. Teatrele ar fi avut incasari peste medie. As fi capacitat si orchestra galateana, sa cante pe strada sau prin parcuri, seara. Ar fi fost de poveste.

Dealtfel, festivalul se transmite live in Germania, dar si la Cluj, la Timisoara sau la Pitesti. Si mai multe detalii sunt disponibile aici.

Nu s-a putut. Bine macar ca autoritatile ne-au pregatit altceva in schimb. Lokal Kombat, din cate am inteles, votat in Consiliu Local ca si eveniment cultural. OK. 


Despre blog

Imagineaza-ti ca faci ca un cocktail cu gust de administratie, urbanism, societate civila din Galati, ONG-uri, putina politica si antreprenoriat. Se amesteca totul cu poze cu labradori, DIY si se adauga cugetari adanci. Se presara foarte putina politica internationala si nu foarte multa economie, cat sa nu fie prea iute. Se bea doar seara, nu se amesteca decat eventual cu bere, si doar in locul special amenajat pentru conversatii inteligente.