sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Cine controleaza protestele la Galati?

Ati observat ca nu am avut nici o luare de pozitie fata de ceea ce se petrece zilele astea. O parte dintre voi mi-ati cerut o parere. Va veni in cel mai scurt timp. Mi-am dorit o postare in cadrul careia sa transmit chestii serioase, pentru ca am convingerea ca Romania este la un moment de cotitura, un moment in care se intampla lucruri serioase, care vor ajunge in manualele de istorie. Voi avea si aceasta postare, dar cum romanul face haz de orice, va supun atentiei o faza foarte distractiva, din care cred ca avem de invatat cu totii.

Si aseara, ca si in celelalte seri, poate cu o exceptie, am fost in strada unde recunosc ca m-am simtit excelent. Nu neaparat ca am scandat, dar m-am intalnit cu multi prieteni cu care am discutat tot felul de subiecte care tin de Romania, de Galati, de politici interne si externe, de clasa politica, de presa dar si despre subiectul meu preferat, Societatea Civila. Am fost incercat si de anumite emotii. Am fost rocker in adolescenta, acum sunt un rocker batran iar ceea ce s-a intamplat la Bucuresti m-a atins.

Traseul, mai de fiecare data, a fost Prefectura – Catedrala – Prefectura – Primarie – Brailei – UPU. De fiecare data am rezonat doar cu o parte din simbolistica Prefecturii si a Catedralei, motiv pentru care am preferat sa nu particip si la mars. Cu exceptia zilei de ieri, pentru ca aici intra in scena eroul nostru: PAUL.

Cum, nu stiti cine este Paul si de ce este el cool? Inseamna ca nu stiti nimic. Va spun eu:

  • Paul este cool pentru ca este entertainer, el  canta la Karaoke si am auzit ca este professor de muzica. Participa chiar si in juriu la unele casting-uri. Prietenii stiu de ce.
  • Paul este cool pentru ca este de asemenea enorias pios, cateodata chiar corist. Nu odata s-a implicat activ in slujba de duminica. Prietenii stiu de ce.
  • Paul este cool pentru ca este un nuntas desavarsit. El, desi este ruda pe care nu o cunoaste nimeni, la nunta participa si la biserica si la petrecere. Cateodata vine si la botez. Prietenii stiu de ce.
  • Paul este cool pentru ca este specialist in Public Speaking. La evenimente sustinute pe unele proiecte are unele lucruri de spus, si nu ezita sa ia microfonul. Prietenii stiu de ce.
  • Paul este cool pentru ca este comediant. Are multa experienta in a face lumea sa rada. Prietenii stiu de ce.
  • Paul este cool pentru ca este prezent si la petrecerile after-hours. Prietenii stiu de ce.
  • Paul este cool pentru ca este prezent la evenimentele unor cluburi, mai ales la conferinte nationale. Prietenii stiu de ce.
  • Paul este cool pentru ca este basketbalist.
  • Paul este cool pentru ca are un fular foarte misto. Prietenii stiu de ce.
  • Nu in ultimul rand, Paul este cool pentru ca are un Labrador misto dar si pentru ca are foarte foarte foarte mult talent. Ca in clipul de mai jos.




Sau in clipul de mai jos.





Odata cu acest moment de cotitura al tarii noastre, odata cu protestele din fiecare oras, Paul are si el un rol, si inca unul foarte important: acela de animator, acela de suflet al petrecerii, acela de deschizator de drumuri.

Paul a tinut in mana protestul. A coordonat multimea. A dat tonul. A programat scandarile. A tinut ordinea. A organizat totul. Se dovedeste ca Paul este un foarte bun organizator.

(PE BUNE, PENTRU PESTE JUMATATE DIN TRASEU, CHIAR EL A HOTARAT CE SE SCANDEAZA SI CAND SA SE OPREASCA COLOANA)

Cu totii te iubim, Paul, cu totii ne-am dori cateodata sa fim la fel de "liberi” ca tine.

Puteti vedea la ce ma refer in fotografiile de mai jos. Realitatea este ca orice protest are nevoie de un Paul.

Una peste alta, a fost si foarte diferit de primele seri. Steaguri noi noute. Pancarde facute uniform. Tot felul de insi care umblau prin multime si imparteau niste manifeste si niste poze cu una dintre victimele de la Colectiv. Ceva foarte bine coordonat. Ceva ciudat. Nu prea m-am mai intalnit cu oameni din asociatii dar m-am intalnit cu cativa prieteni vechi. Am avut sentimentul ca au fost alti oameni fata de cei care au iesit zilele trecute. Cu siguranta nu a fost un protest spontan, ci mai degraba dirijat. Dealtfel am auzit prin multime ca a existat chiar autorizatie. Vom vedea ce va urma.


Va urma o postare serioasa despre ceea ce se intampla zilele astea pe la noi. Pana atunci, doamnelor si domnilor, PAUL.





In final, sper ca m-am facut inteles. Cititi printre randuri. Pe langa partea relativ amuzanta, suntem in fata unei realitati. Cineva cu siguranta va fi in strada. DACA NU VOI, ATUNCI ALTII!

Despre blog

Imagineaza-ti ca faci ca un cocktail cu gust de administratie, urbanism, societate civila din Galati, ONG-uri, putina politica si antreprenoriat. Se amesteca totul cu poze cu labradori, DIY si se adauga cugetari adanci. Se presara foarte putina politica internationala si nu foarte multa economie, cat sa nu fie prea iute. Se bea doar seara, nu se amesteca decat eventual cu bere, si doar in locul special amenajat pentru conversatii inteligente.