duminică, 3 iulie 2016

Ce-au facut in ultimele (primele) 4 saptamani de la alegeri?

De la alegerile locale pana azi, m-am intors in societatea civila si am reluat proiectele antreprenoriale pe care le demarasem inainte de alegeri. In aceste trei luni am pus totul pe stand-by dar experienta din campania electorala a fost transformatoare. Am cunoscut atat de multi oameni, atat de diferiti si am facut atat de multe lucruri pe care nu le mai facusem niciodata, incat, desi sunt tot in Galati, parca traiesc intr-un alt loc. Mi-am facut foarte multi prieteni.

Probabil si mai multi adversari (ma feresc de cuvantul dusmani, desi probabil ca stau si ei la panda).

Intre timp am revenit la sedintele JCI GI Galati unde m-am reintalnit cu prietenii. Am facut planul pentru restul anului si am demarat proiectele care stateau in asteptare. Miercuri ma duc la schimbarea de colan la Rotaract iar de weekendul urmator reiau intalnirile la bere cu putinii alumni AIESEC care mai sunt prin Galati.  

Totodata pun la cale un alt proiect pentru Galati, despre care veti auzi multe in curand, probabil odata cu conferinta AFACERI.RO. Stay tuned.

Pe plan personal, sunt la mijlocul recuperarii celor 5 -6 Kg pierdute in campanie, am reusit sa ma joc indeajuns cu fiica-mea incat sa recuperez faptul ca nu am vazut-o mai deloc doua luni de zile si sa petrec mai mult timp cu Alexandra.

De aici porneste ideea acestei postari. Ieri am plecat la plimbare pe Domneasca, pana pe Faleza si inapoi. Experienta a fost mai mult decat neplacuta, a fost de-a dreptul deprimanta. O descriu mai jos:

  • Pe Domneasca (o zona care ar trebui sa fie a teraselor, arhitecturii vechi puse in valoare, a magazinelor, a promenadei, porumbeilor care ciugulesc printre picioare, a copiilor care alearga spre ei, sa-i sperie) am fost, parca ca niciodata, afumati de gaze de esapament, un trafic intens, o galagie nemaipomenita facuta de cativa smecheri care fie pe motoare, fie pe masini, faceau liniute plecand dinspre Modern inspre Parfumul Teilor. Si asta de nenumarate ori. Iar politie ioc.
  • Intr-un final, in zare, am vazut un girofar care a oprit, ce sa vezi, o masina impodobita de nunta, nicidecum pe grozavii care ambaleaza motoarele la maxim si merg cu 120 Km/h pe Domneasca.
  • Cand am ajuns in zona Hotel Dunarea - Romarta am observat, din nou, cativa copaci toaletati slutiti, pentru care nici acum nu am inteles daca Primaria are vreo solutie sau nu.

  • FOTO: madeingalati.ro
  • Zona fantanilor (Spicul) mi-a adus aminte de clipul pe care l-am facut in campanie. O haita, de data aceasta de 15 - 20 de caini dormea linistita pe iarba.
  • Pe aleea de la P-uri si pana la zid, atmosfera era linistita, lumea iesise la plimbare. Mi-a atras totusi atentia faptul ca, din loc in loc, aparusera niste covorase albe de coji de seminte. Politie locala ... ioc.
  • Am ajuns la zid (si acolo plin de coji de seminte pe jos), ne-am aruncat o privire spre Faleza inferioara si ne-am hotarat ca repede, repede, repede sa ne intoarcem acasa.
Pe drum mi-am dat seama de urmatoarele:

De la alegeri incoace, fara falsa modestie, am semnat doua contracte, am demarat in societatea civila un proiect, am schimbat trei ferestre acasa, am inceput, din nou, sa am grija de gradina din fata blocului, sa scriu, am reluat o carte pe care o abandonasem, de Kahneman (si care, probabil mi-ar fi fost de folos in alegeri), am facut o curatenie generala la Bankers, am ajutat un prieten care avea nevoie de ajutor in propria afacere, am scris un proiect (mic dar foarte misto), si am inceput cateva negocieri la Bucuresti.

Probabil unii dintre noi, de la alegeri incoace, au facut si mai multe de atat.

Dar de la alegeri incoace, Primaria si Consiliul Local (in afara de faptul ca au impartit functii), ce au mai facut?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentariul adaugat. Foarte constructiv!

Despre blog

Imagineaza-ti ca faci ca un cocktail cu gust de administratie, urbanism, societate civila din Galati, ONG-uri, putina politica si antreprenoriat. Se amesteca totul cu poze cu labradori, DIY si se adauga cugetari adanci. Se presara foarte putina politica internationala si nu foarte multa economie, cat sa nu fie prea iute. Se bea doar seara, nu se amesteca decat eventual cu bere, si doar in locul special amenajat pentru conversatii inteligente.