sâmbătă, 11 iulie 2015

VESTI BUNE: Primul parc de aventura, de stat, din Romania, va fi la Galati. Wait, what?

Am citit o stire cum ca Primaria Galati, alaturi de Consiliul Local Galati, va amenaja primul Parc de Aventura de Stat din Romania. Fiind lamurite de faptul ca privatizarile esuate din Galati au dus, pana acum, doar la cresterea somajului, autoritatile locale au hotarat sa se orienteze din nou spre economia socialista, planificata si coordonata de stat. Astfel, parcul SIRETUL va beneficia de investitii din bugetul local iar zona va fi transformata, conform HCL, in parc interactiv cu tiroliene, trasee de parcurs prin copaci, tir cu arcul, arena de turnir, pereti de catarare si altele. Veniturile obtinute din vanzarea de bilete se vor redirectiona catre alte investitii similare, cum ar fi: o fabrica de cuie, o fabrica de tricotaje, precum si o fabrica pentru piese de autoturisme ce vor fi livrate catre prietenii nostri din Coreea de Nord.

Lasand gluma la o parte, la o prima cautare pe net aici si aici, evident ca in Romania toate investitiile de acest gen sunt realizate de persoane private.

Intrebarea mea este alta: in loc sa se complice cu realizarea investitiei, de ce autoritatile locale nu au hotarat, ca si in cazul Plajei Dunarea, concesionarea suprafetei de teren, in acest scop? Realizarea investitiei sa fi cazut in sarcina unui investitor, fara ca bugetul local sa fie afectat in vreun fel, ba dimpotriva, proiectul sa fi reprezentat un venit la buget si nu o cheltuiala.

Iar daca vrem sa dam o tenta sociala si sa mergem cu imaginatia si mai departe, nu ar fi fost imposibil sa se fi adresat se fi adresat ONG-urilor (care pot obtine finantari private precum Tara lui Andrei, Raiffeissen, Metro, Telekom, etc,) care sa fi dezvoltat o afacere sociala de foarte mare impact, iar fondurile sa se fi dus, spre exemplu, la construirea in municipiu de facilitati pentru accesul persoanelor ce se deplaseaza in scaun rulant (aprox. 3000 la numar, in judetul Galati). Mai vreti idei bune domnilor, ca mai avem?

Exista in Galati cel putin trei cluburi de air soft, si paintball, dar si cluburi de offroad, unul dintre cei mai nebuni (in sensul ala misto) oameni pe care i-am cunoscut, motociclist aventurier si proprietar de business de electronice, vreo doua cluburi de montagnarzi, clubul Mecanturist, plus vreo doua asociatii de ciclism sportiv (Clubul de Ciclism Galati si BikeWorks), NewYork Crew si probabil ca mai sunt si altii care s-ar fi implicat inclusiv financiar.

Greeeu, foarte foarte greeeeu .... :(

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentariul adaugat. Foarte constructiv!

Despre blog

Imagineaza-ti ca faci ca un cocktail cu gust de administratie, urbanism, societate civila din Galati, ONG-uri, putina politica si antreprenoriat. Se amesteca totul cu poze cu labradori, DIY si se adauga cugetari adanci. Se presara foarte putina politica internationala si nu foarte multa economie, cat sa nu fie prea iute. Se bea doar seara, nu se amesteca decat eventual cu bere, si doar in locul special amenajat pentru conversatii inteligente.