vineri, 17 iulie 2015

Cum urbanismul produce crestere economica

Dupa cum ati mai auzit zilele trecute, o echipa de consultanti lucreaza in prezent la Planul de Mobilitate Urbana Durabila al Galati-ului. Consiliul Local al Societatii Civile a redactat un document cu propuneri de proiecte concrete pe care acestia au ocazia sa le introduca in plan. Astfel, acestea vor putea obtine finantare nerambursabila pe fonduri europene. Ramane sa vedem care va fi ecoul pe care propunerile il vor avea atat din partea consultanilor, cat si din partea reprezentantilor autoritatilor publice locale. Ecourile in presa locala au existat, prin doua articole, unul despre strategia generala iar al doilea, despre parcari.

Vom trimite cu adresa oficiala si autoritatilor publice, documentul realizat de catre cele 21 de ONG-uri.

Dupa cum am spus si in cadrul dezbaterii publice, mai toti economistii sunt de acord in zilele noastre cu faptul ca prosperitatea este o functie de tehnologie si de populatie. Cu alte cuvinte, daca am avea un oras in care sa existe oportunitati pentru tineri, cum ar fi o mobilitate urbana durabila, un sistem educational competitiv pentru copii si o stratege urbanistica si de dezvoltare economica inchegata, in cca. 10 - 15 ani, prosperitatea s-ar reinstala si aici. Altfel, ne intalnim doar promisiuni de reindustrializare a zonei, lucru pe care nu l-a reusit nimeni, niciodata, niciunde in capitalism.

Pentru cei interesati de viitorul Galati-ului in urmatorii 20 de ani, documentul poate fi consultat accesand acest link.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentariul adaugat. Foarte constructiv!

Despre blog

Imagineaza-ti ca faci ca un cocktail cu gust de administratie, urbanism, societate civila din Galati, ONG-uri, putina politica si antreprenoriat. Se amesteca totul cu poze cu labradori, DIY si se adauga cugetari adanci. Se presara foarte putina politica internationala si nu foarte multa economie, cat sa nu fie prea iute. Se bea doar seara, nu se amesteca decat eventual cu bere, si doar in locul special amenajat pentru conversatii inteligente.